Prvi dnevi v vrtcu 2013-09-20 063Vstop v vrtec je pomemben dogodek v življenju otroka in staršev. Hkrati pomeni prvo dolgotrajno ločitev, zato moramo otroka in sebe primerno in pravočasno pripraviti na novo izkušnjo.

Vsako leto predvidoma konec maja organiziramo srečanje s starši, na katerem lahko pobližje spoznate naš vrtec, strokovno osebje in preženete dvome in skrbi. Priporočamo, da pred vstopom otroka v vrtec opravite individualni razgovor na vabilo vzgojitelja/ce. O uvajanju vašega otroka se lahko posvetujete tudi s svetovalno službo, ravnateljico, pomočnico ravnateljice ali vzgojiteljem/co.

Uvajanje bo lažje in mirnejše, če si vzamete vsaj nekaj dni dopusta in se povsem posvetite svojemu otroku. V prvem tednu uvajalnega obdobja je pomembno, da otrok ne preživi celega dne v vrtcu, saj se bo počutil zapuščenega. Odhod v vrtec pa bo zato še nekaj časa težaven. Priporočeno je postopno uvajanje ob aktivni prisotnosti staršev v skupini. Skupaj lahko poskrbimo, da otrok hitro premaga začetne težave, se navadi novega okolja in rad hodi v vrtec, zaupa vzgojiteljici in se druži s svojimi vrstniki.

(Skupno 199 obiskov, današnjih obiskov 1)