Nagrada Republike Slovenije za izjemne dosežke na področju predšolske vzgoje

nagrada_republike_slovenije10

Vrtec Vodmat je 3. oktobra 2013 prejel nagrado Republike Slovenije za področje šolstva za izjemne dosežke na področju predšolske vzgoje.

Več o nagradi …

Animiramo

Clipboard02

V šolskem letu 2015/16 je v našem vrtcu v sodelovanju z KUD Mrežo potekal projekt Animirajmo, katerega rezultat so otroški animirani filmi Firbec, Radovedna miš in Gumb za poseben dosežke, ki vam jih na tem mestu predstavljamo.

Animirani film FIRBEC (skupina Sončki, Vrtec Vodmat, 2016, 02’07”) je bil izbran za najboljši film v sekciji MINI na 6. mednarodnem festivalu Mali slon, ki je od 11. do 16. oktobra 2016 potekal v Mariboru.

Več o projektu Nagrada MALI SLON v sekciji MINI

Grafične zgodbe

IMG_2006Cilj projekta: Seznanjanje z moderno umetnostjo in pridobivanje avtentičnih izkušenj, razvijanje ustvarjalnosti in kreativnosti otrok.

Zunanji sodelavci v projektu: Mednarodni grafični likovni center; Jure Markota, umetnik.

Kulturno žlahtenje

sporoilna slika skupinska stvaritev otrok 5-6

Projekt Vrtca Vodmat, ki je bil financiran iz Evropskega socialnega sklada in Ministrstva za šolstvo in šport. Uvrščal se je v področje Kulturne vzgoje in bralne pismenosti za obdobje 2008/2011.

Za profesionalno in strokovno delovanje vrtca v projektu Kulturno žlahtnjenje najmlajših je vrtec Vodmat prejel nagrado Republike Slovenije za izjemne dosežke na področju predšolske vzgoje.(http)

Več o projektu …

Rihard Jakopič in slovenski impresionisti

jakopic

V šolskem letu 2008/09 so otroci v obeh enotah aktivno, preko lastne ustvarjalnosti, spoznavajo dela slovenskih impresionistov, še posebej se ustavljajo pri delih Riharda Jakopiča. Projekt je razvijal pristope, kako otroku približati umetniško ustvarjanje in v njih vzbuditi umetniško žilico.

S projektom smo kandidirali na razpisu Mestne občine Ljubljana ob 140-letnici rojstva Riharda Jakopiča – čas impresionizma na slovenskem.

Koledar vtrca Vodmat Impresije mladih

To-gather

To-gather ali Evropska identiteta mnogoterih izbir je bil mednarodni izobraževalni projekt, ki je mladim od 3 do 25 let starosti pomagal pri razumevanju kulturne, jezikovne, zgodovinske, politične in ekonomske raznolikosti Evrope ter jih podpiral pri grajenju njihove lastne identitete. Izvajali smo ga v letih 2005/09 v obeh enotah vrtca.

to_gether5

Več o projektu …

Moje mesto

mestna_hisa

Tudi otroci vrtca Vodmat so se aktivno vključili v projekt Zelena prestolnica Evrope. Skupaj z umetniki smo vse do septembra 2016 raziskovali naše mesto in delali makete, raziskovali poti od vrtca do Mestne hiše in kreirali svoje domišljijsko mesto, … in ga na koncu meščanom postavili na ogled.

Vrtec Vodmat, enota Klinični center je za projekt “MOJE MESTO” dobil nagrado “ZLATA KOCKA”. Nagrado podeljuje Zbornica za arhitekturo in prostor in je del mednarodnega natečaja Svetovne zveze arhitektov.  

Več o projektu … ZLATA KOCKA  Utrinki iz prireditve v Mestni hiši

Fotografija

razstava fotografija

Videnje predhodi besedam. Otrok gleda in prepoznava, preden lahko govori (John Berger), zato smo otrokom v vrtcu Vodmat ponudili fotografijo kot orodje za opisovanje in razumevanje samih sebe in stvarnosti, ki jih obdaja.

Projekt je potekal v šolskem letu 2014/15 v obeh enotah vrtca Vodmat.

Ustvarjanje zgodbe s fotografijo

Sledi mesta

img_0150

Projekt “Sledi mest”, se je začel izvajati marca 2014 in se zaključuje s prireditvijo v Mestnem muzeju v Ljubljani, pomeni obeležitev 2000-letnice Emone med otroki in sovpada z 40-letnico obstoja enote Klinični center, Vrtca Vodmat.

Ime projekta “Sledi mesta” že samo sporoča glavni cilj, ki je bil iskanje sledi rimskega mesta in ukvarjanje z odtisi ter v nadaljevanju sledmi, ki jih civilizacija iz preteklosti ali mi kot današnja družba puščamo našim zanamcem.

Več o projektu …

Vse objavljene fotografije so last vrtca in so namenjene staršem ter drugim zainteresiranim za informacijo o vzgojno izobraževalnih programih in dejavnostih vrtca ter jih brez soglasja vrtca ni dovoljeno objavljati v socialnih in drugih spletnih omrežjih.

Marta Korošec
Ravnateljica

logo mol ljubljana-zelena_noga  Unesco%20Creative%20City_si logo_majhna_noga logo_eko_vrtec_noga