3Enota Vodmat domuje v treh veselih hišah, ki se nahajajo v neposredni bližini, in skupine otrok s starostjo prehajajo iz ene v drugo. Kabineti, igralnice, hodniki in zunanja igrišča so polna razposajenih otrok, ki se pri nas počutijo sprejete in varne.

Prva hiša se nahaja na Korytkovi 24, kjer imamo poleg sedeža enote še eno igralnico s teraso za starejše otroke in štiri igralnice z izhodom na veliko teraso za najmlajše otroke. Druga hiša je na Korytkovi 26. V njej imamo štiri igralnice za najmlajše otroke in tri igralnice za malo starejše otroke, veliko telovadnico, pravljično sobo in likovni atelje. Za hišo je veliko travnato igrišče. Tretja hiša pa stoji na Bolgarski 20, v njej so štiri igralnice za najstareše otroke. Vse sobe imajo izhod na veliko travnato in z drevesi posajeno igrišče.

Dejavnosti v enoti Vodmat|
Dejavnosti naše enote vzpodbujajo ustvarjalno mišljenje in likovno ustvarjanje. Otroci rišejo, barvajo, gnetejo glino, kreirajo inštalacije ter na številne načine izražajo svoj domišljijski svet in razumevanje sveta. Veliko pozornosti posvečamo opismenjevanju in spodbujanju bralnih navad, umetnosti, estetiki in spodbujanju socialnih kompetenc. Otrokom skušamo na privlačen način skozi petje, ples in praznovanja približati tudi slovensko ljudsko izročilo. Vsebine dopolnjujemo z obogatitvenimi programi ter različnimi projekti.

Enota Vodmat ima skrbno urejena in velika travnata igrišča, zato otroci in vzgojiteljice veliko časa preživimo na prostem, se igramo, lovimo, telovadimo in razvijamo gibalne spretnosti. Bližina parka Kodeljevo nas pogosto zvabi na daljši sprehod, kjer pridobivamo nove izkušnje in spoznavamo lepote narave. Za naše najstarejše otroke organiziramo večdnevna bivanja zunaj vrtca, kot so: zimovanja, letovanja, vrtec na vasi. Večkrat se podamo tudi na enodnevne izlete, peš ali z avtobusom.

Sedež enote
Korytkova 24
telefon: 01 5207 100
e-mail: vrtec-vodmat@guest.arnes.si

Enota Vodmat na zemljevidu

Kontakti

 

(Skupno 690 obiskov, današnjih obiskov 1)